top of page
  • Marije F. Muller

Kopstem, borststem


Een prachtig voorbeeld van het schakelen tussen de kopstem en borststem door Alex Klaassen.

Bij de borststem staat het strottenhoofd in de neutrale stand. Als de kopstem wordt ingeschakeld, dan gaat het strottenhoofd iets omhoog waardoor de stembanden een andere spanning krijgen en de stem hoger klinkt. Veel mensen hebben moeite met de overgang van de borst- naar de kopstem en andersom. Alex Klaassen niet! Zowel in het borstregister als het kopregister heeft hij een prachtige, zuivere klank. Daarnaast is het erg geestig om naar te kijken. Veel luister en kijkplezier!


Recente blogposts

Alles weergeven

Infantiele slik: zuigend drinken

Baby’s drinken uit de borst of uit de fles. Daarbij moeten ze zuigen om te kunnen drinken en in de loop van het leven leren ze drinken als een ‘volwassene’. Die leeftijd lijkt steeds verder op te schu

bottom of page